Om os

Vi gør en forskel i fjerkræbranchen

Landmeco blev grundlagt i 1932 i Ølgod og er vokset til at blive en international producent af udstyr til fjerkræ. I 1970 startede distributionen af fjerkræudstyr, og det omfattede snart alt fra drikkesystemer og fodersystemer til læggesystemer og flydende vitaminer osv. I 1977 foretog virksomheden et generationskift, således at Søren Andersen blev den nye ejer og leder, og i 1979 fik virksomheden det navn, den har i dag, nemlig LANDMECO.
I 1980’erne begyndte LANDMECO at fremstille fjerkræudstyr. Først blev der produceret redekasser, og da hønsefarmens egen produktion var med høns på gulvet, gav det gode muligheder for at eksperimentere med forskellige former for udstyr for at finde løsninger, der fungerede bedre end de systemer, der allerede var på markedet. Efterfølgende begyndte LANDMECO at undersøge fremstilling af fodersystemer, herunder både skåle og trug. Systemerne var både til slagtekyllinger, avlsdyr og æglæggere. I 1996 blev LANDMECOs volièresystem Harmony lanceret. Systemet sælges stadig i dag, men i nyudviklede og modificerede versioner.

I 1999 lancerede LANDMECO sit velkendte patenterede skålefodersystem med kick-off og nem rengøring. Systemet sælges stadig i dag, men i en ny og forbedret version. Sønnen Karsten Andersen blev en større og større del af LANDMECO fra slutningen af 1980’erne, især i udviklingen af LANDMECOs egne produkter. I 2007 døde Søren Andersen, og direktørposten blev overtaget af Karsten Andersen.

Ud over de nævnte produkter fremstiller Landmeco i dag mange andre komponenter inden for fjerkræudstyr, og virksomheden er vokset til at blive Skandinaviens største producent af fjerkræudstyr, med eksport til mange dele af verden. I 2018 blev Landmeco overtaget af SKIOLD A/S, en førende dansk virksomhed inden for landbrugssektoren, med datterselskaber i Europa, CIS, Asien og Oceanien.

ESG Strategi

Vi fremmer positiv forandring gennem vores dedikation til bæredygtighed.

Vi er dedikerede og tager ansvar for vores handlinger, derfor tror vi på, at vi kan fremme positive forandringer og være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid. I vores nye ESG-rapport kan du læse mere om, hvordan vi hos Landmeco påtager os det ansvar. I vores ESG-strategi har vi også fokus på FN’s Verdensmål, og vi har udvalgt tre områder med særligt fokus:

Verdensmål nr. 2: Stop sult

Vi er forpligtet til at sikre bæredygtige fødevaresystemer og implementere robuste landbrugsmetoder, der ikke kun øger produktiviteten og produktionen, men også hjælper med at bevare økosystemer, styrke kapaciteten til at tilpasse sig klimaændringer og gradvist forbedre jord- og jordkvaliteten.

Verdensmål 7: Bæredygtig energi

Som produktionsvirksomhed er vi forpligtet til at reducere vores CO2-aftryk ved at købe elektricitet fra vedvarende energikilder. Inden for de kommende år har vi som mål at have alle vores produktionsfaciliteter dækket af Power Purchase Agreements (PPAs).

Verdensmål nr. 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Dette er en integreret del af LANDMECOs ESG-strategi, da vi lægger vægt på fair behandling, mangfoldighed og et sikkert arbejdsmiljø for vores medarbejderne. Derudover fremmer arbejdet med dette mål økonomisk vækst gennem ansvarlige forretningsmetoder og skaber partnerskaber for bæredygtig udvikling.

Vi er målrettede i vores bestræbelser på at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø, både internt hos LANDMECO og blandt vores nøgleleverandører. Vores fokus er på mangfoldighed inden for nationaliteter, kulturer og køn samt inklusion af personer med handicap.

Vores mission

Kundeorienteret innovation for bæredygtig fremragende.

Vi forpligter os til at sætte kunder og medarbejdere i front for vores bestræbelser og kanalisere vores innovation og ressourcer for at skabe optimale resultater. Gennem markedsbaseret design og produktudvikling udvikler vi os konstant og forbliver førende for at imødekomme vores kunders skiftende behov effektivt og bæredygtigt.

Vores fokus er på omkostningseffektiv produktion og opretholdelse af de højeste standarder for kvalitet ved hjælp af state-of-the-art teknologi og ved at være dynamiske for at sikre den rette balance mellem kvalitet, pris og bæredygtighed.

Vores vision

At løfte innovationen af fjerkræudstyr til globalt fremragende og bæredygtighed.

Vores vision er at stå som den førende innovatør inden for fjerkræudstyrindustrien, urokkelig i vores dedikation til at tilbyde kunder topmoderne, høj kvalitet, funktionelle og pålidelige løsninger, der ikke kun opfylder, men overstiger deres forventninger, sikrer de modtager enestående værdi for hver investering, de foretager.

Vi sigter mod at sætte branchestandarder og kontinuerligt udfordre grænserne for, hvad der er muligt inden for fjerkræudstyr, og bidrage i sidste ende til succesen og bæredygtigheden af fjerkrævirksomheder over hele verden.